17 Ocak 2008 Perşembe

MIMIC SERIES

Photobucket
MIMIC
Abidin Dino "Eller+Yüzler" ithafen

Teşvikiye Camii’nin alt katında ölülerin yıkandığı gasilhanede annemin elleri göz kamaştırıcıydı.

Kim bilir hangi ‘gen’lerin rastlantı kuralı sonucu, aile şeceresinde salkım salkım güzel eller yer almıştır. Dört erkek, bir kız kardeş, hepsi de elin parmakları kadar birbirine yakın. Boğaziçi’nde koca yalıda, Yeniköy’de, ana, baba, teyze, amca, enişte küçüklü-büyüklü ‘akraba taallukat’, genç kızlar, Nermin, Pervin, Nesrin, Jülide, Cemile, Celile... Hepsinin elleri şaşılacak kadar güzel. Yüzleri güzel, orta, hatta çirkin olabilirdi, elleri ise tartışmasız güzel, kattan kata, odadan odaya hep eller, çeşitli eller, güzelim eller. Sanki bana düşüyordu onları çizme görevi, neredeyse bir meslek!

İz bırakmak. Bundan başka ne ki resim yapma dürtüsü? Her şey ellerle başladı, ellerle bitecek.


Öncelikle Puccamuj yani Müjde iyi yıllar diler hepinizeee..(Gecikmeli olsa da)2007 sonlarında yaptığım bu seriyi sizlerle de paylaşmak istedim..Çekimler bana aitspot ışıkta çekimleri yaptım,Siyah ve Beyaz birbirinden net ayrışması,istediğim Eller ve yüzler konseptine yakıştığını düşündüm.Serinin geri kalanı yalnız flickr arkadaşlarım+facebooktan görmeniz mümkün..Benim için çok keyifli çalışmaydı..Devamı gelecek farklı yüzler ve Ellerlee ..
Detaylar-(EXIF)Exif Bilgileri
Foto.Mak. Canon EOS 400D DIGITAL-Perde Hızı 1/250 sn-Diyafram f3.5-Çekim Tarihi 30/12/2007 02:34:06-Odak Uzaklığı 18 mm-ISO (ASA) ISO-800-Çekim Modu Diyafram Öncelikli